2η Εβδομάδα Πολιτιστικού Σεπτέμβρη (1)

25 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

17, 19, 20 ,21 & 22 Σεπτεμβρίου

Η δεύτερη εβδομάδα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη ξεκίνησε θεατρικά.                                           Ο  Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου «επανεμφάνιστηκε» στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου μας,  την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου  δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν  να τον παρακολουθήσουν,  να απολαύσουν μια πραγματικά επαγγελματική παράσταση από  εφήβους  με  πρωτοφανή  ζήλο και αστείρευτη ενέργεια υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της κυρίας Ασπασίας Τζιτζικάκη.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου αισθαντικά φάντος, οργισμένα φλαμένγκο  και   ξεσηκωτικά ρεμπέτικα κατέκλυσαν το ανοιχτό αμφιθέατρο του «Οινοποιείου Πέτρου» στην Παλλήνη παρασύροντας τους θεατές σε ένα ταξίδι στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με γέφυρες την μουσική και το χορό. Το αφιέρωμα  «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ» πραγματοποιήθηκε από την κινηματογραφική λέσχη Παλλήνης “KILESPA“  προβάλλοντας  αποσπάσματα από πορτογαλικές, ισπανικές και ελληνικές ταινίες μέσα από τα οποία παρουσιάστηκαν τα τρία μουσικά είδη των χωρών αυτών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ανάλογη μουσική, τραγούδι και χορό από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Την επομένη,  Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Γιορτή Τσικουδιάς», μία εκδήλωση θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Τα μέλη του συλλόγου Κρητών «Η Μεγαλόνησος» πρόσφεραν άφθονη τσικουδιά,  λαχταριστά κρητικά εδέσματα και φυσικά ασταμάτητο κέφι για τους φίλους που  για ακόμη μια χρονιά γέμισαν  ασφυκτικά το χώρο στάθμευσης του Κολυμβητηρίου.

Τέλος, η εβδομάδα έκλεισε  την  Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα  με την θεατρική παράσταση  «Απόπειρα Ληστείας», διασκευή του έργου του Σάμυ Φαγιάντ «Πως να ληστέψετε μία τράπεζα» από την θεατρική ομάδα «Φοίλιστρον» του ΦΕΣ ΚΑΝΤΖΑ.  Μια φτωχή οικογένεια Ναπολιτάνων, οι Καπέτσε,  δηλαδή ένας γραφικός εφευρέτης πατέρας,  μια καθολική θρήσκα και προληπτική μητέρα,  ένας παμπόνηρος και άπληστος γεροξεκούτης παππούς, ένας χαζοβιόλης γιός  και μια  κόρη ολίγον….. έγκυος περίπου 9 μηνών, συνθέθεσαν  μια πανέξυπνη κωμωδία που χάρισε άφθονο  γέλιο αλλά  ταυτόχρονα έδωσε αφορμή για σκέψη γύρω από θέματα νομιμότητας και ηθικής, τα οποία είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.  

 

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014 θα συνεχιστούν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00  στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ με την παράσταση «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ» του Αργύρη Χιόνη από τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Ανθούσας. Την Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 σειρά έχουν τα εγκαίνια της Έκθεσης  Σύγχρονης  Τέχνης με τη συμμετοχή  των αποφοίτων της  Ανώτατης  Σχολής  Καλών  Τέχνων - ΔΙΑΛΟΓΟΣ # 7 στις Πρώην Αποθήκες  Καμπά,  ενώ την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ.

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: