ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016 Θεατρική Παράσταση «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ» (1)

25 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

15 Οκτωβρίου 2016

Θεατρική Παράσταση «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ»

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20.30 το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, σε μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, υποδέχθηκε το Σύλλογο Γυναικών Γέρακα «Εργάνη» με την θεατρική παράσταση «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Νίκου Ευσταθιάδη.

Πρόκειται για ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Καμπανέλλη το οποίο όμως κατορθώνει να ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και τη παρωδία, με τον συγγραφέα σκοπίμως να  επιλέγει να καταδείχνει όχι τη φρίκη αλλά τη γελοιότητα του πολέμου καθώς και την γελιότητα αυτών που τον επιζητούν, τον οργανώνουν και τον διαχειρίζονται. Το ερέθισμα προήλθε από ένα πραγματικό γεγονός, την αποτυχημένη  πολιορκία της Ρόδου, από τον Δημήτριο τον πολιορκητή, διάσημο τραμπούκο της τότε εποχής. Ωστόσο οι αναφορές του κειμένου είναι τόσο σύγχρονες που αγγίζουν τωρινά ήθη και πάθη γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους θεατές.

Οι  ηθοποίοι του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκήνης παρουσιάζοντας μας μια πραγματικά καλοδουλεμένη παράσταση  με απολαυστικές ερμηνείες και πολύ μεράκι η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό αποσπώντας  τα εύσημα του. 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: