ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 26&30-09 (1)

12 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

  26 & 30 Σεπτεμβρίου

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου  και ώρα 20:30 υποδεχθήκαμε  στο Οινοποιείο Πέτρου το  σύνολο χάλκινων- πνευστών της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου μας στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση.Τρομπέτες,τρομπόνια,κόρνο και τούμπα πήραν τη θέση τους πάνω στη σκηνή και πλημμύρισαν το χώρο με τις επιβλητικές  τους μελωδίες. Κλασικά και μοντέρνα κομμάτια εναλλάσονταν αρμονικά  δημιουργώντας μια άκρως διασκεδαστική ατμόσφαιρα η οποία κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινότο οποίο  καταχειροκρότησε την προσπάθεια των μουσικών.

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης συνεχίστηκε με την θεατρική παράσταση «Ο ΛΗΣΤΗΣ» με τον Πασχάλη Τσαρούχα, μια πρόταση του Πνευματικού Συλλόγου Γέρακα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ», αφιερωμένη στη μνήμη της κ.Μαρίας Χαλκίδη η οποία υπήρξε  πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου  με πολύτιμη συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του. Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη, παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή.

Θερμά συγχαρητήρια στον κ.Τσαρούχα για τον καθηλωτικό μονόλογο που μας παρουσίασε και τη μοναδική ερμηνευτική και σκηνική του παρουσία.

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: