ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ -Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ (1)

29 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

Tην Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στη συνέχεια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, η σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα υποδέχθηκε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου, τον κ.Φαίδωνα Γεωργίτση με το έργο  «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» .

Στη συγκεκριμένη παράσταση το κοινό ήρθε σε επαφή με ένα κείμενο που εξαίρει τα ιδανικά του ουμανισμού και της ελευθερίας των λαών. Διδάσκει την ανθρωπιά, την αγάπη για την ελευθερία και την ανιδιοτέλεια. Η προσωπικότητα του δούλου Αίσωπου, η οποία έχει κυρίαρχη θέση στην πλοκή του έργου,  η έγνοια του για τους αδικημένους και τους ταπεινούς είναι μόνο μερικές από τις αρετές που θίγονται προκειμένου να μας υπενθυμίσουν πόσο πολύ έχουμε απομακρυνθεί από τα πανανθρώπινα ιδεώδη.   

Το κοινό καταχειροκρότησε την παράσταση η οποία κατόρθωσε να  ανασύρει από τη μνήμη του  τα ξεχασμένα ιδανικά και τις αξίες που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας. Θερμά συγχαρητήρια, σε όλους τους συντελεστές για το υψηλού επιπέδου θέαμα  που μας προσέφεραν.  

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: