ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ - ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ (1)

12 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2016

8 Οκτωβρίου 2016

Θεατρική Παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»

Tην Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2016 το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα πλημμύρισε από κόσμο προκειμένου να παρακολουθήσει την γνωστή σε όλους κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Ασπασίας Τσιτζικάκη.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε  μια επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας όπου η Πένη και ο Λυκούργος, ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζεί σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας έχει ως όνειρο του να δεί την κορούλα του αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Το όνειρο αυτό  γκρεμίζεται  όταν η μοναχοκόρη τους, τους φέρνει για γαμπρό, έναν γαμπρό από τα Τίρανα...

Σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός βρίσκεται σε έξαρση και οποιοσδήποτε ξένος «μεταμορφώνεται» αυτόματα σε ύποπτο, το έργο αυτό αποτελεί μια διασκεδαστική και συνάμα καυστική καταγραφή της ελληνικής κοινωνίας  όπου η ξενοφοβία συναντά  την μικροαστική ξιπασιά. Οι συγγραφείς  χρησιμοποιώντας την κωμική όδο καταφέρνουν να περάσουν  κοινωνικά  μηνύματα με τον πιο άμεσο και δεικτικό τρόπο.

Περά από το κείμενο, αξιοσημείωτες και άκρως απολαυστικές ήταν οι ερμηνείες των ηθοποιών της θεατρικής ομάδας Δ.Ε Γέρακα οι οποίες  αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια και το επίπεδο της δουλειάς που πραγματοποιείται  στα εργαστήρια του Δήμου μας με καθοδηγήτρια στο δύσκολο αυτό εγχείρημα την κ.Τσιτζικάκη. Γεγονός το οποίο αποτιμήθηκε από κοινό στο μέγιστο βαθμό καθώς η προσέλευση του κόσμου δεν υπήρξε απλά αθρόα αλλά πρωτοφανής. 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: