ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Ομάδες στόχου:
Προ-νήπια, Νήπια και παιδιά A΄ Δημοτικού.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης περιλαμβάνει:
Μουσικοκινητικές και Θεατρικές δραστηριότητες.
Αυτοσχέδιο Παιχνίδι.
Εικαστικές Δραστηριότητες.
Προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και παραστάσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Ομάδες στόχου:
Παιδιά, Έφηβοι και Ενήλικες

Α. Παιδικά Εικαστικά Εργαστήρια
Ομάδες στόχου:
Α΄ - Β΄ τάξη Δημοτικού
Γ΄- Δ΄ τάξη Δημοτικού
Ε΄ – ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού
Αντικείμενο ενασχόλησης:
Εικαστικές δραστηριότητες (Εκμάθηση διαφόρων τεχνικών ζωγραφικής και γλυπτικής).
Παρουσίαση των έργων σε έκθεση στο τέλος της χρονιάς.

Β. Εφηβικά Εικαστικά Εργαστήρια
Ομάδες στόχου:
Α΄ Γυμνασίου
Β΄ Γυμνασίου
Γ΄ Γυμνάσιου

Γ. Εικαστικά Εργαστήρια Ενηλίκων

Αντικείμενο ενασχόλησης: Η διδασκαλία γίνεται από δύο διδάσκοντες εικαστικούς και βασίζεται στην εκ του φυσικού αναπαράσταση (νεκρή φύση, αγάλματα, ανθρώπινο μοντέλο και ύπαιθρο).
Εφαρμογές διαφόρων τεχνικών του εικαστικών πεδίου όπως:
Σχέδιο (μολύβι, κάρβουνο και μελάνι).
Χρώμα (τέμπερα, λάδι).
Γλυπτική (σύρμα, πηλός, χαρτοπολτός και γύψος).
Χαρακτική.

Οι μαθητές του εργαστηρίου Ενηλίκων έχουν τη δυνατότητα χρήσης των εργαστηρίων όλες τις ώρες και μέρες της εβδομάδας που το Κέντρο παραμένει ανοιχτό με την επίδειξη της ατομικής ταυτότητας μαθητή που χορηγείται από το κέντρο κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Η πρωτοβουλία ίδρυσης της Φιλαρμονικής αποτέλεσε αξιοσημείωτο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας. Στελεχωμένη με επαγγελματίες μουσικούς, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργίας της, έδωσε τη δυνατότητα στους Δημότες να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις μουσικές γνώσεις και πρακτικές. Με σκοπό την απόκτηση της μουσικής παιδείας, ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε παράλληλα τη Μουσική σχολή – Φιλαρμονική Δήμου Παλλήνης και θέσαμε τις βάσεις για την ουσιαστική συμμετοχή τους στον μουσικό κορμό.
Στη μουσική σχολή εντάσσονται παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών (από Γ΄ Δημοτικού). Τα τμήματα λειτουργούν ως εξής :
Μια φορά την εβδομάδα, με θεωρητικό μάθημα από τον Αρχιμουσικό, το οποίο διαρκεί 40 λεπτά και μία φορά την εβδομάδα μάθημα σε πρακτικό επίπεδο όπου ο μαθητής εξειδικεύεται στο όργανο επιλογής του υπό την εποπτεία του καθηγητή, με διάρκεια περίπου 30 λεπτά.
Τα δύο παραπάνω μαθήματα πραγματοποιούνται την ίδια ή και διαφορετική μέρα, προσαρμοσμένα κατά το δυνατό και στις άλλες δραστηριότητες των μαθητών.
Όταν ο μαθητής φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο και κριθεί από τους καθηγητές του μουσικά ώριμος, τότε του δίνεται η ευκαιρία να ενταχθεί στο κύριο σώμα της Φιλαρμονικής Δήμου Παλλήνης.

Πρακτικά Μαθήματα:

Κλαρινέτο

Φλάουτο

Τρομπέτα

Τρομπόνι

Κρουστά

Σαξόφωνο

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥ 2011-2012

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό εργαστήριο κλασικής κιθάρας και πιάνου που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά από 7 ετών και άνω αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν, να ασχοληθούν με την μουσική.
Τα συγκεκριμένα εργαστήρια λειτουργούν ως προπαιδεία στη μουσική με διετή φοίτηση και λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα, μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται θεωρητικό μάθημα διάρκειας 40 λεπτών και μία φορά την εβδομάδα το πρακτικό-ατομικό μάθημα του οργάνου διάρκειας 30 λεπτών.
Έπειτα από τα 2 χρόνια φοίτησης οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αναγνωρισμένα ωδεία της περιοχής με τα οποία προτιθέμεν να συνεργαστούμε προκειμένου να παρέχουν υποτροφίες ή έκπτωση τιμολογίου για τους συγκεκριμένους μαθητές.

Πρακτικά Μαθήματα:

Πιάνο

Κιθάρα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Με το καινούριο πρόγραμμα «μουσική για νέους», δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους, σε νέους και νέες από 8 έως 16 χρονών, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παιδικής χορωδίας που ξεκίνησε στην περσινή χρόνια στο Δήμο μας.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και λειτουργεί σε δύο τμήματα:
Α) Το προπαρασκευαστικό τμήμα: όπου τα παιδιά που δεν έχουν γνώσεις μουσικής μαθαίνουν βασικές αρχές της θεωρίας της μουσικής, μελωδικό Solfege και ομαδικές ασκήσεις χορωδίας.
Β) Τον «βασικό κορμό» : όπου συμμετέχουν τα παιδιά που τελειώνουν από το προπαρασκευαστικό τμήμα και τα παιδιά που ήδη έχουν μουσικές γνώσεις ικανές για να παρακολουθήσουν αυτό το τμήμα.
Ο βασικός κορμός εκτός από τις συναυλίες με συνοδεία πιάνου, συμμετέχει σε μουσικές παραστάσεις με την Φιλαρμονική Ορχήστρα και σε φεστιβάλ παιδικών χορωδιών.

 

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ*

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την δημιουργία τριών νέων προγραμμάτων των εργαστηρίων τέχνης που λειτουργούν από τον Οκτώβριο του 2010.


1.Εργαστήριο γλυπτικής ενηλίκων που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη (17.30-20.30) στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου.
Μια μοναδική εμπειρία στον τρισδιάστατο εικαστικό χώρο μέσα από την χρήση πολλαπλών υλικών και τεχνικών όπως ο πηλός, ο γύψος, το σύρμα, η γυψόγαζα, η παραγωγή καλουπιών, με την καθοδήγηση έμπειρης γλύπτριας απόφοιτη της ΑΣΚΤ.


2. Παιδικά και εφηβικά θεατρικά εργαστήρια που θα λειτουργούν κάθε Τρίτη (16.30-18.30 για παιδιά 6 έως 11 ετών και 18.30-20.30 για παιδιά 12 έως 17 ετών) και Σάββατο (10.00-12.00 για παιδιά 6 έως 11 ετών και 12.00-14.00 για παιδιά 12 έως 17 ετών) στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου.
Ο θεατρικός λόγος, η υποκριτική, ο αυτοσχεδιασμός, η σκηνογραφία και η ενδυματολογία μέσα από τη θεωρία και την πράξη αναδεικνύουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά μέσα των παιδιών, ηλικίας 6-17 χρονών, με την καθοδήγηση επαγγελματίας ηθοποιού απόφοιτη δραματικής σχολής.

 

  • Θεατρικό Παιχνίδι

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το Θεατρικό παιχνίδι είναι ένας ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά το Θέατρο και να εκφράσουν μέσα από αυτό τα δικά τους συναισθήματα και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.
Στο Θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά εκφράζονται με το σώμα, τη φωνή, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα, εκμεταλλεύονται το τυχαίο και μαθαίνουν να συνεργάζονται για να πετύχουν ένα κοινό στόχο. Συνδέουν αυτή τη δραστηριότητα τους με τις εικαστικές τέχνες ,με τη μουσική, το χορό. Εκφράζουν ελεύθερα τα καθημερινά τους προσωπικά τους βιώματα ή επινοούν φανταστικούς κόσμους και θέματα. Το θεατρικό παιχνίδι λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνική ομάδα, με κανόνες που όταν τηρούνται από όλους δημιουργεί κλίμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας και εισάγει το παιδί στη σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Αποδεσμεύει τις δημιουργικές ικανότητες του παιδιού, τη φαντασία του, την αβίαστη επικοινωνία, την καλλιέργεια των ανθρωπίνων σχέσεων.
Το παιδί συνειδητοποιεί την έννοια της δικαιοσύνης, της ισότητας και της συνεργασίας.


Τζιτζικάκη Ασπασία

 


3. Εργαστήριο βιολιού που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη (15.30-20.30) στο πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα.
Μετά την επιτυχία που γνώρισε το εργαστήριο του πιάνου και της κιθάρας έρχεται το βιολί να ενταχθεί στην παραπάνω ενότητα παρέχοντας στους μαθητές υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία από έμπειρους διπλωματούχους καθηγητές.


*Για περαιτέρω πληροφορίες για τα προγράμματα και τις εγγραφές απευθυνθείτε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα( Κλειτάρχου και Αριστείδου τ.κ.153 44 τηλ.210 6619937 fax210 6619938) ή στο site της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης www.kedp.gr.


 

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα