3ος ΔΡΟΜΟΣ: «Ο Δεκατρής – Ο Πέτρος και ο λύκος»

17 Μαΐου 2022

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ος ΔΡΟΜΟΣ: «Ο Δεκατρής – Ο Πέτρος και ο λύκος»

Ο τρίτος και τελευταίος Δρόμος Πολιτισμού φέτος ήταν αφιερωμένος στους μικρούς μας φίλους. Δύο μουσικά παραμύθια ο «Δεκατρής» και ο «Πέτρος και ο Λύκος» ανέβηκαν στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα την Κυριακή 15/05/2022 και ώρα 19.00 με σκοπό να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής και των τεχνών.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την αφήγηση του «Δεκατρή» από την κα Ασπασία Τζιτζικάκη σε μουσική σύνθεση του Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Ένα παραμύθι καθόλα σύγχρονο και αληθινό όχι μόνο γιατί αναδεικνύει κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν ακόμα και στις μέρες μας αλλά κυρίως γιατί υπογραμμίζει ότι η δύναμη του μυαλού και ο τρόπος προσέγγισης των δυσκολιών μπορεί να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο, ακόμα και τον πιο «τρομακτικό δράκο».

Στη συνέχεια «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ, ίσως το πιο διάσημο μουσικό παραμύθι, ζωντάνεψε στη σκηνή από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Σπύρου Μπάκου και την γλαφυρή αναπαράσταση της Ασπασίας Τζιτζικάκη. Στόχος του παραμυθιού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να αγαπήσουν τη μουσική αντιστοιχίζοντας κάθε όργανο της ορχήστρας με ένα χαρακτήρα της ιστορίας.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης βρήκε τα παιδιά κατενθουσιασμένα να χειροκροτούν τους συντελεστές και να φεύγουν εντυπωσιασμένα με το θέαμα που παρακολούθησαν. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά τον συνθέτη κ. Μιχάλη Χριστοδουλίδη, τους μουσικούς και τον μαέστρο της φιλαρμονικής ορχήστρας κ.Μπάκο και ιδιαίτερα την κα Τζιτζικάκη η οποία είχε την επιμέλεια των εκδηλώσεων των Δρόμων Πολιτισμού οι οποίοι για ακόμα μια χρονιά μας χάρισαν άρτια δομημένα δρώμενα, επιμελημένα καλλιτεχνικά με πολύ μεράκι.

_DKF3472

_DKF3462

_DKF3505

_DKF3563

_DKF3603

_DKF3686

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: