Δεύτερο Τριήμερο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη Δήμου Γέρακα

27 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερο Τριήμερο εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη Δήμου Γέρακα

Με επιτυχία και ευχές για ένα χειμώνα γεμάτο Πολιτισμό κλείνουν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη Δήμου Γέρακα.


Το Θερινό Σινεμά του Δήμου Γέρακα φιλοξένησε, την περασμένη Παρασκευή 24/09, τη Συναυλία Αφιέρωμα στον Ν. Γκάτσο από το ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΕΜΜΕΛΟΝ». Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και η βραδιά κύλισε υπό τις μελωδίες σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Δύο και πλέον ώρες «έντυσαν» μουσικά τη βραδιά με αποκορύφωμα το δεύτερο μέρος της συναυλίας, όταν ακούστηκαν στίχοι του Νίκου Γκάτσου, μελοποιημένοι από τους Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκο και άλλους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.


Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε με τη βραδιά Fados το Σάββατο 25/09, και την πολύ αναμενόμενη συναυλία της RAQUEL TAVARES και του μουσικού της σχήματος. Η νεαρή και πολυτάλαντη ερμηνεύτρια από την Πορτογαλία με την μοναδική φωνή, χάρισε πραγματικά αξέχαστες στιγμές σε όσους παρευρέθησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Με ξεχωριστά, σπάνια τραγούδια και με το πηγαίο ταλέντο της, μάγεψε και απέσπασε τις καλύτερες των εντυπώσεων δικαιολογώντας στο έπακρο την θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους Πορτογάλους και Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Αναμφίβολα, η φθινοπωρινή βραδιά του Σαββάτου μας άφησε πολύτιμες αναμνήσεις πολιτισμού και μας έφερε κοντά στην πανέμορφη κουλτούρα των Πορτογάλων ομολόγων μας.


Την Κυριακή 26/09, η αυλαία του Πολιτιστικού Κέντρου άνοιξε για να υποδεχθεί την εκδήλωση «ΕΓΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ». Για δεύτερη φορά από τον Μάρτιο του 2010, η μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου γυναικών Γέρακα «Η ΕΡΓΑΝΗ» συνόδεψε τους θεατές σε ένα ταξίδι γεμάτο χορό μουσική και θεατρικά δρώμενα. Ένα ταξίδι σαν παραμύθι, για την Ελληνίδα γυναίκα που κατάφερε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να ξεχωρίσει, να βγει από την αφάνεια και να αφήσει το δικό της σημάδι.


Η αυλαία των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 29/09, ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο με την Συναυλία – Μουσική Αναδρομή: «ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΙΑ». Θα τραγουδήσουν οι λυρικοί τραγουδιστές Μαριέττα Δελώτη και Κωνσταντίνος Τζέμος με τη συνοδεία της Μαντολινάτας «ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη συμμετοχή της πιανίστας Ιουλίας Τζαννετουλάκου.

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: