ΠΝΟΕΣ

09 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

«ΠΝΟΕΣ»
    Όταν η ποίηση συναντά την εικόνα και τον ήχο

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης παρουσίασαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση-video art, στο Οινοποιείο Πέτρου με τίτλο «ΠΝΟΕΣ».

Οι «ΠΝΟΕΣ» είναι  σειρά video art με  άρωμα από το έργο σπουδαίων ελλήνων και ξένων ποιητών, τόσο παλαιότερων όσο και πιο σύγχρονων, η αξία και το ποιητικό μέγεθος των οποίων είναι αδιαμφισβήτητα: Καβάφης, Χουλιαράκης, Καρυωτάκης, Καββαδίας,Χριστιανόπουλος κ.ά.

Πρόκειται για μικρά σε διάρκεια αλλά με ιδιαίτερη αισθητική και ποιητική αξία video και αποτελούν εξ ολοκλήρου, προσωπική κατάθεση του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, ο οποίος  αποτυπώνει σπουδαία λογοτεχνήματα και ταυτόχρονα δυνατές στιγμές της ποίησης, με ιδιαίτερα καλλιτεχνική διάσταση  έχοντας ως στόχο την ποιητική «ανάσα» των θεατών ενώ παράλληλα  φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά στην ποίηση το ευρύ κοινό αλλά και να αναδείξει μια διαφορετική διάσταση στην απόδοση των ποιημάτων.

Η παρουσίαση του έργου  βρήκε συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο  που το παρακολούθησε, όχι με τα μάτια αλλά με την ψυχή του, συμβάλλοντας στην  δημιουργία μιας μαγικής βραδιάς.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη και εμπνευστή του έργου «ΠΝΟΕΣ», κύριο  Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη  καθώς και  τον κύριο Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, Δ/ντή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, που παρουσίασε το έργο με εξαίρετες πληροφορίες αλλά και όλους τους συντελεστές  για την πολύτιμη προσφορά τους.

 

 

DKF_2619

DKF_2621

DKF_2667

DKF_2654

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: