ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΙΛΑΣ; (1)

10 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2019
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΙΛΑΣ;»

Το Σάββατο 4 & την Δευτέρα 6 Μαϊου και ώρα 20.30 το Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα υποδέχθηκε την θεατρική ομάδα εφήβων Δ.Ε. Γέρακα με το τολμηρό έργο «Σε μένα μιλάς;» του Ράινερ Χάχφελντ σε σκηνοθεσία Ασπασίας Τζιτζικάκη.

Η καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων μετά την αυτοκτονία του συμμαθητή τους, αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο ο συγγραφέας σκιαγραφεί με σύγχρονο τρόπο το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως η βία, η φιλία, η προσωπική ευθύνη, ο φόβος, η μοναξιά, η σεξουαλικότητα, οι σχέσεις μέσα στο σχολείο αλλά και στην οικογένεια.

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι, γονείς, καθηγητές, συμμαθητές προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποποιηθούν τη δική τους ευθύνη. Μόνο όταν ένας νεοφερμένος έφηβος θα εισέλθει στην τάξη, μέσω της περιέργειας και της αντίστασής του, τίθεται σε κίνηση μια διαδικασία που τους αναγκάζει όλους να ασχοληθούν με τον αντίκτυπο της δικής τους αδιαφορίας και σιωπής.

Η σκηνοθέτιδα κα Τζιτζικάκη με ευφάνταστους τρόπους, ρίχνει φως στις πτυχές της εφηβικής ψυχής κατορθώνοντας να χαρίσει στους θεατές μια παράσταση που τους προβλημάτισε και τους ψυχαγώγησε όσο λίγες.

Το κοινό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και δύο μέρες, καταχειροκρότησε με πρωτοφανή θέρμη την προσπάθεια των παιδιών, αποδίδοντας του τα εύσημα για το άκρως εντυπωσιακό και αψεγαδιάστο αποτέλεσμα.

 

_DKF3115

_DKF3141

_DKF3152

_DKF3145

_DKF3227

_DKF3342

_DKF3360

_DKF3423

_DKF3388

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: