Συναυλία Αλληλεγγύης - Γλέντι Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα (1)

17 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ.  210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

13 & 14 Σεπτεμβρίου

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου με άκρως διασκεδαστική διάθεση στο  ετήσιο γλέντι του «Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα» που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο  χώρο του 2ου Λυκείου Γέρακα με την παρουσία ζωντανής ορχήστρας που πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ  στο ΣΙΝΕ ΓΕΡΑΚΑΣ, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Encardia και του  NIKOY ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ.

Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το χώρο απόλαυσε τις μουσικές και τη ποίηση των Ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας καθώς και τους εκρηκτικούς ρυθμούς του Ιταλικού Νότου που παρουσιάσαν οι Encardia αλλά και τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους , με πολύ χρώμα κοινωνικής κριτικής και ευαισθησίας. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ενθουσίασε το κοινό και τραγούδησε μαζί με τους Encardia γνωστά κομμάτια του όπως το «Αχ θάλασσά μου», «Ρίσκο», ¨Ότι δεν σε σκοτώνει» και άλλα,  προσαρμοσμένα εξαιρετικά στο ύφος της βραδιάς. Ιδιαίτερη και πολύ σημαντική η παρουσία της ομάδας κρουστών του Κ.Ε.Θ.Ε.Α Παρέμβαση που συνέπραξαν μουσικά δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για τη σημασία της αλληλεγγύης και του διαρκούς αγώνα στις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.

Στην πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίθηκαν άμεσα και  έμπρακτα οι συμπολίτες μας με την προσφορά τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014 θα συνεχιστούν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο ανοιχτό θέατρο Οινοποιείου Πέτρου με την εκδήλωση της Κινηματογραφικής  Λέσχης  Παλλήνης  « ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΦΑΝΤΟ, ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ,ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ» με την  προβολή αποσπασμάτων από  πορτογαλίκες, ισπανικές και ελληνικές  που θα παρουσιάζουν τα τρία μουσικά είδη των χωρών αυτών.   Θα ακολουθήσει η  πολυαναμενόμενη «Γιορτή τσικουδιάς» στον χώρο στάθμευσης του Κολυμβητηρίου του Γέρακα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί    η θεατρική  παράσταση  «Απόπειρα Ληστείας» διασκευή του έργου του Σάμυ Φαγιάντ  «Πως να ληστέψετε μία τράπεζα»  απο την θεατρική ομάδα «ΦΙΛΟΙΣΤΡΟΝ» του ΦΕΣ η ΚΑΝΤΖΑ  στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα στις 20:00.

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: