Αθλητική Άνοιξη 2011

07 Μαΐου 2011 | 08:47 πμ έως 01 Ιουνίου 2011 Γέρακας


Στα πλαίσια της Αθλητικής Άνοιξης 2011, οι προγραμματισμένοι δημοτικοί και διαδημοτικοί αγώνες άρχισαν με το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΝΙΣ (6 έως 8 Μαϊου), όπου πραγματοποιήθηκαν 150 αγώνες. Συμμετείχαν 120 παιδιά στις κατηγορίες κάτω των 12, 14 και 16 ετών από ομίλους της Αρτέμιδος, της Νέας Μάκρης, των Μελισσίων καθώς και από τις δημοτικές ακαδημίες του Γέρακα και της Παλλήνης. Αναμένεται η διεξαγωγή του τουρνουά ενηλίκων έως το τέλος Ιουνίου.

 


Ακολούθησε ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΒΟΥ την Κυριακή 8 Μαϊου με τη συμμετοχή 220 παιδιών 4 έως 11 ετών, από τα σωματεία «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», ΓΑΣ Χολαργού, «ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ» καθώς και από τις δημοτικές ακαδημίες Παλλήνης.

 


Το Σάββατο 14 Μαϊου διεξήχθεισαν 51 ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ στα πλαίσια του “ALL DAY BASKET”. Πήραν μέρος 38 ομάδες και συνολικά 135 παιδιά απότα Δημοτικά Σχολεία και τις ακαδημίες του Δήμου Παλλήνης.

 


Σειρά είχαν μια σειρά από ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ στα εσωτερικά και εξωτερικά γήπεδα του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλλήνης την Παρασκευή 20 Μαϊου 2011, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Παλλήνης με το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής. Συμμετείχαν περίπου 500 παιδιά Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ Δημοτικού που χωρίζονταν σε 90 ομάδες και διεξήχθησαν συνολικά 110 αγώνες μίνι βόλεϊ. Από τα 32 σχολεία Ανατολικής Αττικής που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση τα 10 αφορούσαν συμμετοχές σχολείων του νέου ενιαίου Δήμου Παλλήνης .

 


Το πρόγραμμα λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά, σε δέκα Περιφέρειες με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και τους αντίστοιχους Δήμους και εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Αθλητική Γιορτή στα Δημοτικά Σχολεία». Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο δεύτερος Δήμος μετά την Αλεξανδρούπολη που φιλοξενεί αυτή το πρόγραμμα.
Παρευρέθη η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Τάσος Μπουντουβάς, η Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης, Πόπη Ζινέλη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Παρασκευάς Καπέλας και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Ξυθάλη.
 

Η Υφυπουργός δήλωσε:
«Ο σχολικός αθλητισμός επαναπροσδιορίζεται, σχεδιάζεται εκ νέου και αναβαθμίζεται συνολικά. Φεύγουμε από τη λογική του σχολικού αγώνα και πάμε στη λογική της αθλητικής γιορτής. Φιλοσοφία του νέου σχολικού αθλητισμού- πέρα από τη σωματική άσκηση αυτή καθ’ αυτή- είναι να καλλιεργεί στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, τις έννοιες της χαράς της συμμετοχής και της διά βίου άσκησης. Το σχολείο δεν κάνει επαγγελματικό αθλητισμό. Εξακολουθούμε, βέβαια, να στηρίζουμε τους καταξιωμένους, με υψηλού επιπέδου διακρίσεις, μαθητές-αθλητές και παράλληλα σχεδιάζουμε έναν νέο σχολικό αθλητισμό για όλους τους μαθητές. Στόχος του εγχειρήματος είναι όλο και περισσότερα παιδιά να μετέχουν σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της εξαιρετικής διοργάνωσης».

 

Το Σάββατο 21 Μαϊου, διεξήχθησαν ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στα γήπεδα Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας, με 36 ομάδες και συνολικά 270 παιδιά χωρισμένα σε κατηγορίες Β’, Δ΄, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ΄Δημοτικού, που αγωνίστηκαν για πρόκριση στους τελικούς της επομένης. Προκρίθηκαν δύο ομάδες από Γέρακα και Ανθούσα και δύο από Παλλήνη ανά ηλικιακή κατηγορία.


Το πρόγραμμα της Αθλητικής Άνοιξης θα συνεχιστεί το Σάββατο 28 Μαϊου, με την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ στο κλειστό γυμναστήριο Κάντζας και τους ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ στο 2ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα όπου την Τετάρτη 1 Ιουνίου θα διεξαχθεί και το “ALL DAY SWIMMING”.
Η τελετή λήξης της Αθλητικής Άνοιξης θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα με προγράμματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, χορούς και επιδείξεις TAE KWON DO.