Ύμνος είς τήν Ελευθερίαν

29 Μαρτίου 2023

KEAPP_LOGO 2020

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Τ.Κ. 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ / ΤΗΛ. 210 66 19 937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύμνος είς τήν Ελευθερίαν

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γραφή του Ύμνου εις την Ελευθερία, του εμβληματικού αυτού ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού, μέρος του οποίου αποτελεί τον Εθνικό μας Ύμνο, την Εθνική μας ταυτότητα. Η εκδήλωση προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από συλλογικούς φορείς και των τριών πόλεων, Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, που αποτελούν και το Δήμο μας.

Οι ομιλητές, Άννα Σπυροπούλου , Mcs Φιλόλογος – Ιστορικός , Δημήτρης Κανελλόπουλος, PhD Φιλόλογος- Εκπαιδευτικός και Ιουλία Τζανετουλάκου Mcs Μουσικολόγος – Μαέστρος , με τεκμηριωμένο και άρτιο τρόπο αναφέρθηκαν στο ύφος, στις πηγές και στα ιστορικά γεγονότα που περιγράφει οΎμνος , αλλά και στα μηνύματα, στις αξίες και τα διδάγματα που διαχρονικά μέσα από τους στίχους του εθνικού μας ποιητή φτάνουν έως σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θρησκευτικό κομμάτι του Ύμνου που αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Οι θεατές είχαν  επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν  τη πρώτη μελοποίηση του Ύμνου από τον Νικόλαο Μάντζαρο.

Εξαιρετικές ήταν και οι ερμηνείες από την παιδική και νεανική χορωδία con anima και την χορωδία ενηλίκων του Επιμορφωτικού και Εξωραϊστικού συλλόγου Ανθούσας καθώς και οι απαγγελίες της θεατρικής ομάδας «Παντός καιρού».Η Ιωάννα Μπακαλάκου είχε αναλάβει την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης και ο Γιάννης Φώτου την οπτική επιμέλεια, από τα προβαλλόμενα βίντεο.

Η έμπνευση και ο συντονισμός του αφιερώματος του ήταν από την κα Καίτη Γκόνου – Πετράκη, Οικονομολόγο Εκπαιδευτικό και Μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ταξίαρχος Αθανασέλης Ιγνάτιος ,ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Στο πέρας της εκδήλωσης δόθηκε σε όλους τους συντελεστές, ως ενθύμιο, αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του Εθνικού Ύμνου, το 1825 στο Μεσολόγγι.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για την εξαιρετική παρουσίαση του ποιήματος «Ύμνος είς τήν Ελευθερία», που πραγματικά καθήλωσε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν η Πηγή Γέρακα, ο Σύλλογος Γυναικών Γέρακα Εργάνη , ο Σύλλογος Μεσσηνίων Παλλήνης «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» , ο Επιμορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας και η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης.

_DKF4872 _DKF4803 _DKF4850 _DKF4779 _DKF4817 _DKF4818 _DKF4906 _DKF4893 _DKF5144

 

Μοιραστείτε αυτή την ανακοίνωση: